Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 12 dec 2016 / 12:51 uur

Volledige loting Europa League: Legia-Ajax, AZ-Lyon

Ajax mag niet mopperen over de loting voor de zestiende finales van de Europa League. Er wacht de Amsterdammers een nieuwe ontmoeting met Legia Warschau. Ajax was in 2015 nog twee keer te sterk voor de Polen. De ploeg van trainer Peter Bosz begint op 16 februari met een uitwedstrijd en een week later is de return in de ArenA.

Ajax genoot bij de loting voor de knock-outfase een beschermde status, vandaar dat de meeste grote ploegen werden ontlopen. Het was wel mogelijk om een ‘slechte’ nummer drie uit de Champions League te loten, vandaar dat Legia uit de koker rolde. Legia werd derde in een poule met Borussia Dortmund en Real Madrid. De Polen wonnen op de laatste speeldag van Sporting Lissabon en wisten zo te overwinteren.

AZ neemt het in de eerste knock-outronde op tegen Olympique Lyon. Dat is het resultaat van de loting in Nyon. AZ speelt vanwege de ongeplaatste status eerst thuis op 16 februari, de return in Frankrijk volgt op 23 februari. Hieronder de volledige loting.

 • Athletic Bilbao-Apoel
 • Legia Warschau-Ajax
 • Anderlecht-Zenit St. Petersburg
 • Astra-Genk
 • Manchester United-St. Etienne
 • Villarreal-AS Roma
 • Ludogorets-Kopenhagen
 • Celta de Vigo-Shakhtar
 • Olympiakos-Osmanlispor
 • KAA Gent-Tottenham Hotspur
 • FK Rostov-Sparta Praag
 • Borussia Mönchengladbach-Fiorentina
 • Krasnodar-Fenerbahçe
 • AZ-Olympique Lyon
 • Hapoel Beer Sheva-Besiktas
 • PAOK-Schalke 04

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volledige loting Europa League: Legia-Ajax, AZ-Lyon
Sluiten