Metro
Metro Sport 6 dec 2016 / 21:35 uur

Handballers herstellen zich met zege op Polen

De Nederlandse handbalsters hebben dinsdag op het EK in Zweden met een dikke overwinning op Polen belangrijke punten verdiend. Oranje won in Kristianstad met 30-21.

Duitsland

Dat is goed nieuws voor het team, die eerder een pijnlijke nederlaag in de eerste groepswedstrijd tegen Duitsland moest verwerken. Lois Abbingh en Michelle Goos waren de topschutters met vijf doelpunten. Tess Wester blonk uit in het doel en werd na afloop uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd.

Voorspoedig

De eerste helft tegen Polen verliep vrij voorspoedig. Nederland, de nummer vier van de afgelopen Spelen in Rio, vond vrij gemakkelijk het net, maar was in periodes nog wel slordig. Ook vanuit de hoeken vielen scores, via Michelle Goos en Debbie Bont. Maura Visser viel op met enkele rake worpen. De Haagse maakte haar eerste doelpunten sinds haar onverwachte rentree in het Nederlands team. Bij rust leidde Nederland met 14-11.

In tegenstelling tot het duel met Duitsland raakte de ploeg nu niet de kluts kwijt in de tweede helft. Met een gedegen dekking, een sterke keepster en vlotte aanvalscombinaties werd Polen op grote achterstand gezet. Bij 27-16 was de marge het grootst. Vrijwel alle internationals pikten een doelpunt mee. Bont eindigde met vier treffers.

Rustiger slapen

„We kunnen een stuk rustiger gaan slapen”, zei bondscoach Thomsen. „Ik ben blij en vooral opgelucht, want we waren bij een nieuwe nederlaag al uit het toernooi gevlogen. Onze keepster Tess vormde de sleutel tot het succes. En het was goed om te zien dat ik op veel posities veel mogelijkheden heb.”

Maura Visser roemde de veerkracht van Oranje. „We lieten ons deze keer niet in slaap sussen. We zijn van begin tot eind blijven vechten en gaven Polen geen kans terug te komen in de wedstrijd.”

Donderdag is de derde groepswedstrijd tegen Frankrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handballers herstellen zich met zege op Polen
Sluiten