Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Sport 26 dec 2016 / 12:17 uur

Guidetti stopt als bondscoach volleybalvrouwen

Giovanni Guidetti stopt als bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. Dat meldt de Nederlandse volleybalbond Nevobo maandag op haar website.

„Dit was de moeilijkste beslissing die ik in mijn leven heb moeten nemen”, vertelt Guidetti over het nieuws. „Ik verlaat een geweldig team, vol geweldige speelsters en een geweldige staf, terwijl we nog midden in een succesvolle reis zitten." De bondscoach werd in september vader van dochter Nellie Estelle en heeft besloten zich meer te richten op zijn gezin in zijn woonplaats Istanbul.

‘Ongelooflijke ervaring’

Op 22 januari 2015 werd Guidetti in Apeldoorn aan het publiek gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van de Nederlandse volleybaldames. Onder leiding van de Italiaan won Oranje zilver op het EK, bron in de World Grand Prix en eindigde het team bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro als vierde.

Guidetti is zeer tevreden over zijn twee jaar als bondshoach: „De synergie tussen mijzelf, de staf, de speelsters, de fans, de Nevobo, de sponsoren, de mensen op Papendal en de media was optimaal. Iedereen gaf mij het gevoel dat ik de meest gelukkige coach ter wereld was.”

Nieuwe plannen

Hoewel in juli bekend werd dat Guidetti’s contract tot en met de Olympische Spelen van Tokio in 2020 zou worden verlengd, besloot de bondscoach toch een andere weg in te slaan. „Uiteindelijk heb ik niet de keuze gemaakt wat het beste voor mij zou zijn, namelijk bondscoach van Nederland blijven. Ik heb ervoor gekozen wat het beste voor mijn familie is. Ik kon ervoor kiezen om twaalf maanden per jaar bij mijn dochter Alison te zijn, in plaats van zes. Dit veranderde alles.”

Teleurstelling

Maret Balkestein-Grothues, aanvoerder van de Nederlandse volleybalsters, laat weten „verrast en teleurgesteld te zijn door zijn keuze." Ook technisch directeur van de Nevobo, Bram Ronnes, is niet blij met het nieuws: „We betreuren, maar respecteren de keuze van Giovanni om meer tijd in de buurt van zijn jonge gezin door te willen brengen”, vertelt Bram Ronnes, technisch directeur van de Nevobo."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Guidetti stopt als bondscoach volleybalvrouwen
Sluiten