Metro
Metro Sport 1 dec 2016 / 12:45 uur

Gele kaart voor eerbetoon aan Chapecoense

Aanvaller Edinson Cavani van Paris Saint-Germain heeft zijn eerbetoon aan de slachtoffers van de vliegramp in Colombia moeten bekopen met een gele kaart. De Uruguayaan trok in de competitiewedstrijd tegen Angers zijn wedstrijdshirt uit, nadat hij uit een strafschop de 2-0 had gemaakt.

Cavani toonde daaronder een wit T-shirtje met daarop het logo van de Braziliaanse club Chapecoense, bestaande uit de letters ACF, en de tekst ‘fuerza’ (kracht):

https://twitter.com/elnumerodiezco/status/804082220709400576

De spelers van Chapecoense waren maandag onderweg naar Colombia toen hun vliegtuig neerstortte. Slechts drie voetballers overleefden de crash. De scheidsrechter kende geen sympathie voor Cavani en volgde strikt de regels. Hij ‘bestrafte’ de doelpuntenmaker met een gele kaart.

Cavani vierde tegen Angers zijn honderdste doelpunt in dienst van Paris Saint-Germain. Ter ere daarvan kreeg hij na de wedstrijd uit handen van technisch directeur Patrick Kluivert een trofee. Alleen Zlatan Ibrahimovic (156 doelpunten) en Pauleta (109) scoorden meer voor de Franse topclub dan Cavani.

Reageer op artikel:
Gele kaart voor eerbetoon aan Chapecoense
Sluiten