Johan van Boven
Johan van Boven Sport 6 dec 2016 / 12:51 uur

De Dijk: Transfer Kaars dichterbij door crowdfunding

De droom om profvoetballer te worden is voor Dennis Kaars weer ietsje dichterbij gekomen. De transfer van de amateurspits van ASV De Dijk naar Sparta ketste onlangs nog af vanwege een te groot verschil tussen vraag en aanbod, maar dankzij de crowdfundactie van voetbalblog Voetblah is er weer geloof in een overgang naar Het Kasteel.

„Ik weet niet of het heel serieus is bedoeld, maar ik ben er erg blij mee. Heel sympathiek”, aldus Ton Langelaar, voorzitter van de club uit de Derde Divisie. Lachend zegt hij: „Ik heb nog geen geld op mijn rekening gezien, maar zo’n initiatief helpt uiteraard altijd.”

Langelaar liet eind vorige maand de onderhandelingen met Sparta klappen door 10.000 euro voor zijn aanvaller te vragen, terwijl de club uit Spangen niet meer dan de helft wil betalen. Dus vatte Voetblah op Twitter het plan op om samen met andere voetballiefhebbers 5.000 euro op te halen, zodat Kaars alsnog de overstap zou kunnen maken naar het profvoetbal.

Principe

Tot nu toe staat de teller op zo’n 1.000 euro. Langelaar laat doorschemeren dat niet het complete bedrag nodig is om de transfer alsnog doorgang te laten vinden. Het exacte bedrag dat hem over de streep zal trekken, wil de voorzitter niet in de publiciteit hebben. „Als ze een substantieel deel van die 5.000 euro ophalen, ben ik best bereid om Dennis een kans bij een profclub te gunnen. Het gaat ons niet alleen om het geld, maar vooral om het principe dat Sparta te weinig geld bood voor onze wel heel veel scorende spits.”

Het verbaast Langelaar enigszins dat Voetblah nog geen contact met hem heeft gezocht. „Misschien is het handig als je mijn telefoonnummer doorgeeft. Als ze contact met mij opnemen kan ik uitleggen hoe ik er precies in sta. De transfer is in ieder geval een stukje dichterbij gekomen.”

De voorzitter wil overigens niet zeggen of hij in de afgelopen dagen nog contact heeft gehad met Sparta. „We hebben met elkaar afgesproken daar geen uitlatingen over te doen.” Sparta liet via een woordvoerder weten niet te willen reageren op de crowdfundactie. „Wij doen geen uitspraken over bedragen, transfers of mogelijke transfers.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Dijk: Transfer Kaars dichterbij door crowdfunding
Sluiten