Metro
Metro Sport 13 dec 2016 / 08:00 uur

Contract van 80 miljoen voor Nederlandse honkballer

Honkballer Kenley Jansen is met zijn club Los Angels Dodgers een vijfjarig contract ter waarde van 80 miljoen dollar overeengekomen. De New York Times meldt dat de Nederlander daarmee één van de grootverdieners in de Major League Baseball wordt.

All Star

De 29-jarige Nederlander heeft een grote reputatie opgebouwd als werper (closing pitcher) die de wedstrijd kan redden voor zijn ploeg. Hij werd dit jaar voor het eerst uitverkoren in het All Stars-team.

Jansen, geboren op Curaçao, is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands honkbalteam dat in maart 2017 aan de World Baseball Classics in Zuid-Korea meedoet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Contract van 80 miljoen voor Nederlandse honkballer
Sluiten