Johan van Boven
Johan van Boven Sport 27 dec 2016 / 10:40 uur

Coach wil straf voor clubmascotte na schwalbe

Voetbaltrainers doen na wedstrijden regelmatig hun beklag over scheidsrechters, tegenstanders of de weersomstandigheden die een aandeel hadden in een slecht resultaat. Sam Allardyce klaagde op Tweede Kerstdag echter over iets heel anders.

De coach van Crystal Palace zei na de 1-1 tegen Watford tegenover de aanwezige verslaggevers dat de clubmascotte van de tegenstander door de club zelf of door de Engelse voetbalbond moet worden gestraft. Volgens hem was Harry the Hornet namelijk zijn boekje te buiten gegaan.

Het begon allemaal met een discutabel moment in de 87e minuut van de wedstrijd. Crystal Palace-aanvaller Wilfried Zaha ging in het strafschopgebied naar de grond, maar ondanks dat er contact was met een verdediger gaf scheidsrechter Mark Clattenburg geen strafschop.

Humor

Na de wedstrijd liep Zaha naar het vak met de meegereisde supporters van Palace, toen Harry de Hornet zich ineens voor zijn voeten wierp om hem op die manier nog even aan zijn ‘schwalbe’ te herinneren. Engelse humor, zou je denken, maar bij de uitploeg waren ze er niet van gediend.

Allardayce vindt dat er consequenties aan het gedrag van de clubmascotte moeten worden verbonden. „Het is aan Watford om er iets mee te doen. De Premier League en de FA kunnen er ook naar kijken en hun eigen conclusies trekken.”

Zo te zien kon Zaha er zelf wel om lachen:

https://www.youtube.com/watch?v=h6n15sT9bus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Coach wil straf voor clubmascotte na schwalbe
Sluiten