Vick ten Wolde
Vick ten Wolde Sport 12 dec 2016

Chapecoense beboet voor niet spelen van wedstrijd

De hele voetbalwereld was in rouw na de vliegramp in Colombia, waarbij bijna het hele voetbalteam van het Braziliaanse Chapecoense omkwam.

Logo

Afgelopen weekend vond de laatste wedstrijd van de Braziliaanse competitie plaats en die speelronde stond wederom in het teken van Chapecoense. De Braziliaanse kampioen Palmeiras speelde net als alle andere teams uit de Série A met het logo van Chape op het shirt, om nogmaals alle rouwende familieleden en vrienden een hart onder de riem te steken.

Jeugdspelers

Atlético Mineiro liet voorafgaand aan de wedstrijd tegen Chapecoense op Twitter al weten dat het niet zou spelen: „Uit respect naar alle overledenen en betrokkenen bij het ongeluk van Chapecoense vinden wij, bij Atlético Mineiro, dat het een moment van rouw is. Dat is belangrijker dan de wedstrijd.”

De Braziliaanse voetbalbond wilde hier geen gehoor aan geven. Volgens de bond kon Chape voor de wedstrijd gewoon jeugdspelers inzetten, dus was er geen enkele geldige reden om de wedstrijd aan hen voorbij te laten gaan.

Boete

Uiteindelijk werd de wedstrijd tussen Chapecoense en Atlético Mineiro niet gespeeld. De voetbalbond hield vast aan het protocol en legde beide clubs een boete van 28.000 euro op. De wedstrijd werd afgedaan met een 3-0 nederlaag, voor zowel Chape als Atlético.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Chapecoense beboet voor niet spelen van wedstrijd
Sluiten