Johan van Boven
Johan van Boven Sport 28 dec 2016 / 14:30 uur

Blinde man geeft commentaar bij WK Darts

De 23-jarige Kevin Bart is al vanaf zijn geboorte blind, maar desalniettemin is hij een groot liefhebber van darts. Ondanks dat de Duitser de pijlen niet in het bord terecht kan zien komen, geniet hij momenteel met volle teugen van het WK in Londen.

Microfoon

Daar ging een grote droom voor hem in vervulling. Hij mocht bij de tv-zender Sport1 namelijk bij enkele partijen aanschuiven als co-commentator. We hem aan het werk hoorde, kon geen moment bedenken dat hij niet kan zien. „Triple 17. Ja, die gooit hij! Nu voor de bull. Ja, hij pakt ’m”, klonk het uit zijn mond en daarmee deed hij niet onder voor zijn tijdelijke collega, die wel alles met zijn ogen kon volgen.

Hoe doet hij dat? „Voor mij is de caller heel erg belangrijk, net als de microfoon bij het bord. Dan kan ik vaak horen of de pijl net boven of onder het benodigde vakje terechtkomt”, zegt Bart tijdens een interview met de Sport1-commentator die hem had uitgenodigd om hem te assisteren.

„Het was een droom om dit te kunnen doen”, jubelde hij na zijn klus als co-commentator. „Ik ben een heel grote dartsfan, dan is het prachtig om er op deze manier mee in aanraking te komen. Het was een wonderbaarlijke belevenis. Ik hoop dat ik nog een keer mag terugkomen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blinde man geeft commentaar bij WK Darts
Sluiten