Metro
Metro Sport 15 dec 2016 / 14:39 uur

Arena dichtbij wijziging in Johan Cruijff Stadion

Al sinds zijn overlijden op 24 maart van dit jaar wordt erover gespeculeerd: krijgt de Amsterdam Arena de naam van Johan Cruijff? Het antwoord lijkt ‘ja’ te worden, want de familie van de overleden oud-Ajacied en de leiding van de Amsterdam Arena zijn dichtbij een akkoord.

Stadion Ajax naam van Cruijff

Na een periode van rouw gingen de erven-Cruijff enkele maanden geleden in gesprek met verschillende andere betrokkenen. Direct na de dood van de legendarische nummer 14 toonden de gemeente Amsterdam en Ajax zich al bereid de Arena de naam van Cruijff te geven.

Toch is er nog één heikel punt: de familie van Cruijff wil liever niet dat het stadion in de toekomst naast de naam van Cruijff óók die van een grote sponsor draagt. De aandeelhouders van de Arena willen dat niet bij voorbaat blokkeren, omdat daarmee een flinke inkomstenbron wordt dichtgehouden.

Zo speelt in Nederland FC Twente in de Grolsche Veste. In het buitenland zijn het Etihad Stadium van Manchester City en de Allianz Arena van Bayern München voorbeelden van stadions die de naam van de sponsor dragen.

Aandeelhouders Arena

Naast de gemeente (48% eigenaar) en Ajax (13% eigenaar) behoren ook privé-investeerders die in 1996 de bouw hebben bekostigd tot aandeelhouders van het stadion.

Johan Cruijff in 2013 tijdens de start van de finale van de landelijke Cruyff Courts. Foto: anp

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Arena dichtbij wijziging in Johan Cruijff Stadion
Sluiten