Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Sport 23 dec 2016 / 16:17 uur

Amsterdam Arena kleurt vanaf 2018 rood en wit

Vanaf begin 2018 worden de clubkleuren van Ajax niet alleen gedragen door de spelers, maar zal ook de tribune rood en wit kleuren. Dat meldt de Amsterdamse club vrijdag.

De blauwe, groene, oranje en rode stoeltjes die al sinds de opening in 1996 in de ArenA te zien zijn, zullen het komende jaar gefaseerd vervangen worden door nieuwe rode en witte stoeltjes.

Naam en Andreaskruizen

De eerste 4000 stoeltjes zijn deze winterstop aan de beurt. Daarna zullen tussen de bedrijven door ook de andere stadionstoelen vervangen worden. In januari 2018 zouden alle 53.502 stoeltjes in de clubkleuren van Ajax moeten zijn omgetoverd.

De naam Ajax staat in het nieuwe ontwerp groot op de tribune geschreven. Dat doet denken aan het vorige stadion van de club, De Meer, waar dit ook het geval was. In de hoeken komen de drie andreaskruizen die verwijzen naar de stad Amsterdam.

Mooie herinneringen

Algemeen directeur Edwin van der Sar is blij met het nieuwe ontwerp. „De manier waarop de letters Ajax in de tribunes zijn verwerkt doet meteen aan De Meer denken. Daar heb ik mooie herinneringen aan en dat geldt niet alleen voor mij, maar voor heel veel Ajacieden”, zo stelt hij op de website van Ajax.

Het nieuwe ontwerp is in samenspraak met Ajax tot stand gekomen, benadrukt Henk Markerink, directeur van de ArenA. „We komen met het ontwerp tegemoet aan een langgekoesterde supporterswens om het stadion meer een Ajax-uitstraling te geven.” Daar sluit Van der Sar, die vindt dat de ArenA de afgelopen jaren steeds meer een ‘Ajax-stadion’ is geworden, zich bij aan.

Ook met de huidige stoelen zijn er mooie plannen. Deze worden niet vernietigd, maar moeten beschikbaar komen voor seizoenkaart- en certificaathouders. Overgebleven stoelen zullen mogelijk worden hergebruikt. Hoe supporters aan een stoel kunnen komen, wordt in een latere fase bekend.

ArenA of Johan Cruijff Stadion?

De kans is overigens groot dat de ArenA niet meer de ArenA heet wanneer alle nieuwe stoeltjes eenmaal geplaatst zijn, maar Johan Cruijff Stadion. Vorige week kwam naar buiten dat de leiding van de ArenA en de familie van Johan Cruijff dicht bij een akkoord zijn om het stadion naar de overleden voetbalicoon te vernoemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdam Arena kleurt vanaf 2018 rood en wit
Sluiten