Vick ten Wolde
Vick ten Wolde Sport 15 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Alleen Max kan Hamilton weerhouden van de titel

Het Formule 1-seizoen zit er alweer een tijd op en er wordt vooral gespeculeerd over het lege stoeltje bij Mercedes. Het is vooralsnog niet duidelijk wie de opvolger gaat worden van de huidig wereldkampioen Nico Rosberg, die bezig is met zijn kampioenstour.

Ecclestone

Als Mercedes een ervaren coureur vindt, dan zal hij volgens Bernie Ecclestone, baas van de Formule 1, alsnog geen concurrent zijn van Lewis Hamilton. „Niemand gaat Hamilton van de titel weerhouden”, laat de Engelsman weten aan Sky Sports.

Voorspelbaar

Meerdere landen die hebben aangegeven wedstrijd meer te willen organiseren voor het nieuwe Formule 1-seizoen. De Grand-Prix van Duitsland is vanaf 2017 niet meer te zien en die van Maleisië verdwijnt in 2018 van de kalender. Het zijn voortekens dat Formule 1 saai en voorspelbaar begint te worden. Ecclestone: „Niemand wil naar een wedstrijd kijken waar vanaf het startsein Hamilton iedereen op een grote afstand rijdt. Dat zou slecht zijn voor de andere coureurs, maar ook voor Hamilton zelf.”

Verstappen

De voorspellingen voor volgend seizoen liggen al klaar: Mercedes gaat de constructeurstitel met gemak winnen en Hamilton wordt ongenaakbaar kampioen. Volgens Ecclestone zou alleen Max Verstappen de Brit bij kunnen houden. „Als ik zeg dat niemand Hamilton kan bijhouden, nou misschien kan Verstappen hem stoppen als hij in dezelfde auto rijdt. Hij heeft het afgelopen seizoen fantastisch gedaan.”

https://www.youtube.com/watch?v=rIQcLolEPRg

Toekomstig kampioen

Ecclestone denkt dat Verstappen in de toekomst wel degelijk een kans maakt op de wereldtitel. „Als hij de juiste auto krijgt zie ik hem zeker kampioen worden. De Red Bull-wagen waar hij nu in zit is goed, maar de motor van de Mercedes is perfect.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Alleen Max kan Hamilton weerhouden van de titel
Sluiten