Vick ten Wolde
Vick ten Wolde Sport 29 dec 2016 / 11:26 uur

Alleen Ibrahimovic kan Messi van de troon stoten

Zlatan Ibrahimovic kan het jaar 2016 met een knaller afsluiten. Hij heeft nog altijd de kans om bovenaan de topscorerslijst te eindigen, boven Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

United

Toen de 34-jarige Ibrahimovic richting Manchester United vertrok riep dat veel vraagtekens op. Hij werd afgeschreven en zou te oud zijn. Zijn tijd was geweest en het tempo in de Premier League zal hem veel te hoog liggen, al helemaal in vergelijking met de Franse Ligue 1.

Maar wie de oud-Ajacied een beetje kent weet dat wanneer hij kritiek krijgt, hij op zijn best is.

Treffers

Ibrahimovic kwam dit jaar voor twee clubs uit: Paris Saint-Germain en Manchester United. In totaal heeft de spits vijftig keer het net weten te vinden op clubniveau. In Frankrijk kwam hij 33 keer tot scoren en in Engeland begint hij steeds meer zijn draai te vinden en staat de teller inmiddels op zeventien treffers.

https://www.youtube.com/watch?v=EPF3pVTTBYI

Hij maakte er twaalf in de competitie, twee in de League Cup, twee in de Europa League en de beslissende treffer in de strijd om de Community Shield.

Messi

Zijn grootste concurrent is Messi, die staat op 51 goals. Maar de Spaande competitie zit momenteel in een diepe winterslaap en de kleine Argentijn geniet van zijn vakantie, terwijl Ibrahimovic zich nog moet opmaken voor een wedstrijd tegen Middlesbrough op oudejaarsdag. Als de Zweed tweemaal de doelman weet te verschalken, mag hij zichzelf topscorer van 2016 noemen.

Concurrenten

Ibrahimovic is nog de enige die Messi van zijn eenzame troon kan stoten. Alle andere concurrenten vertoeven ergens onder de warme zon, op een wit strand aan een kraakheldere blauwe zee. Een overzicht van de tien topscorers van 2016 op clubniveau:

1. Lionel Messi, Barcelona (51)
2. Zlatan Ibrahimovic, Manchester United (50)
3. Luis Suárez, Barcelona (48)
4. Cristiano Ronaldo, Real Madrid (42)
5. Robert Lewandowski, Bayern München (39)
6. Edison Cavani, PSG (36)
Sergio Agüero, Manchester City (36)
8. Gonzalo Higuaín, Napoli/Juventus (33)
9. Pierre-Emerick Aubameyang, Dortmund (32)
10. Alexandre Lacazette, Lyon (30)

Interlandgoals

De mogelijke eer om zichzelf topscorer van de wereld te mogen noemen komt Ibrahimovic alleen op clubniveau toe. Met de interlandgoals meegerekend staat Messi ongenaakbaar bovenaan met 59 treffers, gevolgd door zijn eeuwige concurrent Ronaldo met 55. Ibrahimovic moet een pas op de plaats maken met 50 doelpunten. De Zweed wist dit jaar niet te scoren voor zijn land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alleen Ibrahimovic kan Messi van de troon stoten
Sluiten