Metro en ANP
Metro en ANP Sport 15 dec 2016 / 19:45 uur

Ajax uitgeschakeld in bekertoernooi

Ajax heeft donderdagavond in Leeuwarden met 2-1 verloren tegen Cambuur. De Amsterdammers zijn hiermee uitgeschakeld in het bekertoernooi.

SC Cambuur heeft Ajax donderdag verrassend uit het nationale bekertoernooi geknikkerd. De Friezen wonnen in een meer spannend dan goed duel met 2-1 van een wel heel jeugdig Ajax. Held in Leeuwarden was Martijn Barto met twee doelpunten. Voor Ajax scoorde Pelle Clement tegen.

Dramatische eerste helft

Ajax speelde een dramatische eerste helft. De ploeg had weliswaar veel balbezit, maar deed daar weinig tot niets mee. Het spel was slordig en de acties werden in een te laag tempo uitgevoerd. Voor de rust leverde dat dan ook geen enkele serieuze kans op voor de Amsterdammers, te meer omdat spits Mateo Cassierra volstrekt onzichtbaar was.

Cambuur beet zich wel in het bekerduel vast. Zonder groots te voetballen, speelden de Friezen vol overgave. En alhoewel de ploeg in de eerste helft ook weinig kansen kreeg, was Cambuur uiterst effectief. En dan met name de gretige spits Barto die tot tweemaal toe doeltreffend uithaalde.

Spannende slotfase

Bosz bracht na een uur Lasse Schöne, Kasper Dolberg en Amin Younes binnen de lijnen. Halverwege de tweede helft resulteerde dat in de aansluitingstreffer. Clement kopte een hoekschop van Schöne achter doelman Leonard Nienhuis. Dezelfde Clement miste kort daarna een riante mogelijkheid de gelijkmaker te maken. Dat overkwam ook Viergever. In de spannende slotfase bleef Cambuur overeind. Tot vreugde van het uitzinnige Friese publiek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajax uitgeschakeld in bekertoernooi
Sluiten