Metro
Metro Sport 10 dec 2016 / 12:14 uur

22-jarige eerste Nederlandse wereldkampioen 50 meter

Ongeloof overheerste bij Jesse Puts, die zaterdag de hele zwemwereld verraste met goud op de 50 meter vrije slag bij de WK kortebaan in het Canadese Windsor. „Het is te gek, ik had het niet verwacht. Ik hoopte op een medaille, maar om dan als eerste aan te tikken. Ik geloofde het eerst niet”, zei hij tegen de NOS.

Nog nooit werd een Nederlander wereldkampioen op de vijftig meter vrije slag, op de korte baan. En dan te bedenken dat het niet eens een perfecte race was, zegt Puts. „Ik zat nog vijf honderdsten boven mijn persoonlijk record, dus in dat opzicht was het geen perfecte race. Maar het was natuurlijk wel mijn beste race ‘by far’ op dit toernooi.”

De 22-jarige Puts, die traint in Nieuwegein, zette ook iets recht in Windsor. „Ik kon een opsteker als deze wel gebruiken, want het was best een moeilijk jaar. Ik miste namelijk de Olympische Spelen in Rio op drie honderdste seconden. Supermooi dat ik die teleurstelling op deze manier heb kunnen rechtzetten.”

Jesse Puts wint goud bij WK kortebaan

Goed opletten, want het duurt maar 21 seconden… Zo werd Jesse Puts vannacht wereldkampioen op de 50 meter vrije slag.

Gepostet von NOS Sport am Samstag, 10. Dezember 2016

Puts is ook pas de derde Nederlandse wereldkampioen bij de mannen in zwemmen. Marcel Wouda won 1998 goud op de 200 meter wisselslag bij de WK langebaan, Maarten van der Weijden pakte in 2008 goud op de 25 kilometer open water.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
22-jarige eerste Nederlandse wereldkampioen 50 meter
Sluiten