Redactie Metro
Redactie Metro Sport 27 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Verstappen teleurgesteld over kwalificatie

Max Verstappen heeft in zijn laatste kwalificatierace van dit seizoen in de Formule 1 niet kunnen stunten. De Nederlander reed zaterdag op het circuit Yas Marina van Abu Dhabi de zesde tijd in zijn Red Bull (1.39,818). De Limburger gaf een seconde toe op de Brit Lewis Hamilton, die de snelste ronde klokte in zijn Mercedes (1.38,755) en zondag van poleposition vertrekt in de Grand Prix van Abu Dhabi.

Nico Rosberg, de kampioenschapsleider, zette de tweede tijd neer in zijn Mercedes (1.39,058). De Duitser begint zondag de slotrace met 12 punten voorsprong op Hamilton. Als Hamilton wint in Abu Dhabi, dan moet Rosberg tweede of derde worden om zijn eerste wereldtitel in de koningsklasse veilig te stellen.

Verstappen zat in de trainingen steeds dicht in de buurt van de Mercedessen, maar in de slotsessie van de kwalificatierace maakte hij een foutje in bocht elf, waardoor een superrondje er niet meer inzat. Hij moest ook nog zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo en de Ferrari’s van de Fin Kimi Räikkönen en de Duitser Sebastian Vettel voor zich dulden.

Fout

„In bocht elf blokkeerde mijn wielen rechtsvoor en ging ik de baan af. Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan. Juist omdat het tot dan toe allemaal supermakkelijk liep. Ik had zonder die fout gewoon de derde startplek kunnen pakken. Het is zwaar balen”, mopperde Verstappen na afloop op Ziggo Sport.

De zesde plek was de slechtste kwalificatie voor Verstappen sinds de Grand Prix van Italië, waar hij de zevende tijd reed. Zijn beste kwalificatie van dit seizoen behaalde hij in België met de tweede tijd. „Zesde is geen ideale startplek, want ik had meer naar voren willen staan. Maar hopelijk wordt het toch een mooie laatste race.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verstappen teleurgesteld over kwalificatie
Sluiten