Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 21 nov 2016 / 16:25 uur

Puskás Award: Dit zijn de 10 mooiste goals van 2016

De wereldvoetbalbond FIFA heeft maandagmiddag de tien mooiste doelpunten van het jaar 2016 bekendgemaakt. Deze zullen strijden om de Puskás Award, die zal worden uitgedeeld op het jaarlijkse FIFA-gala dat op 9 januari 2017 wordt gehouden in Zürich.

Bij de genomineerden zitten zoals altijd een paar gekende namen, zoals Lionel Messi en Neymar (die al eens won in 2011). Ook Saúl van Atlético Madrid is geen kleine jongen en wie ondanks het ontbreken van Oranje het EK heeft gekeken, zal misschien ook wel bekend zijn met de Welshe Hal Robson-Kanu, maar verder zijn het vooral onbekendere voetballers die de lijst gehaald hebben.

De treffer van Neymar werd overigens nog in 2015 geproduceerd, net nadat het comité van de FIFA de genomineerden al bekend had gemaakt.

Zoals ieder jaar is minimaal één van de tien plekken gereserveerd voor een vrouw, dit jaar gaat het om Daniuska Rodriguez. De Venezolaanse maakte voor haar land een schitterende treffer op het Zuid-Amerikaans kampioenschap tot 17 jaar.

De overige genomineerden zijn Simon Skrabb (ook eind 2015), Mohd Faiz Subri, Marlone, Hlompho Kekana

https://www.youtube.com/watch?v=zD_BP8_hGC4

https://www.youtube.com/watch?v=kFJVCZvtIxo

https://www.youtube.com/watch?v=jBk-vnsOsqI

Puskás-award

De Puskás-award is vernoemd naar de oud-voetballer Ferenc Puskás. De Hongaar begon kort na de Tweede Wereldoorlog aan een imposante voetbalcarrière van 21 jaar, waarin hij voor zowel Kispest AC/Honvéd als Real Madrid honderden goals maakte. Ook voor Hongarije scoorde hij aan de lopende band en daarmee won hij zelfs olympisch goud (1952) en op het WK van 1954 was er een tweede plek. Hij overleed in 2006 op 79-jarige leeftijd.

Een paar jaar daarna besloot de FIFA een prijs voor de mooiste goal van het kalenderjaar in het leven te roepen en de naam van Puskás eraan te verbinden. In 2009 was Cristiano Ronaldo de eerste winnaar, vervolgens gingen achtereenvolgens Hamit Altintop, Neymar, Miroslav Stoch, Zlatan Ibrahimovic, James Rodriguez en Wendell Lira ermee aan de haal. Neymar zou dus de eerste kunnen worden die hem voor de tweede keer wint.

https://www.youtube.com/watch?v=YPPg07Ax_sg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Puskás Award: Dit zijn de 10 mooiste goals van 2016
Sluiten