Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 11 nov 2016 / 10:58 uur

PSV: ‘Spaanse justitie zoekt het zelf maar uit’

PSV heeft de oproep van de Spaanse justitie om de namen van de muntjes gooiende fans vrij te geven geweigerd. De Noord-Brabantse club strafte de betrokken fans zelf al nadat zij zich begin dit jaar hadden misdragen voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid en vindt dat daarmee de kous af is.

Niet dubbel berechten

„Dubbel berechten doen wij niet, dus zoek het zelf maar uit. Wij werken niet mee”, zo citeert Omroep Brabant algemeen directeur Toon Gebrands. „Als Spanje iets had gewild, hadden ze direct moeten komen. Er kwam alleen niets. Geen verzoeken. Toen zijn we zelf aan de slag gegaan om misdragende supporters op te sporen. Dat lukte en meerdere stadionverboden werden uitgedeeld.”

Gebrands vindt het vooral opvallend dat Spanje dit verzoek twee weken voor een nieuwe Champions League-ontmoeting tussen beide clubs in Madrid doet. „Wij moeten daar over een paar weken heen en nu komt dat verzoek. Toen wilden zij het niet. We hebben echt alles gedaan, zelfs in Nederland met leden van het kabinet gesproken. Maar onze supporters komen waarschijnlijk weer op dat plein terecht. Als ze verkeerde dingen doen, dan worden ze opgepakt. Dan heeft justitie alle mogelijkheden om ze daar te vervolgen. Ik ga er alleen van uit dat het nu niet meer gebeurt.”

Het Eindhovens Dagblad stelde de bestuurder van PSV nog de vraag of het weigeren mee te werken aan deze strafzaak voor hem gevolgen heeft. „Dat weet ik oprecht niet. Als ik straks bij de grens in Spanje ondervraagd moet worden, dan moet dat maar. Voor ons heeft dit niks meer met een juridisch verhaal te maken, maar is het een principezaak geworden.”

Bedelaars

Atlético Madrid en PSV troffen elkaar vorig seizoen in de achtste finale van de Champions League. In de aanloop naar het duel in Madrid misdroegen fans van PSV zich door bedelaars te vernederen op een van de grote pleinen in de Spaanse hoofdstad. Dit jaar zitten de twee clubs bij elkaar in de groepsfase en het duel in Madrid is gepland op 23 november. Atlético is koploper in de groep na vier wedstrijden en won eerder al met 0-1 in Eindhoven.

https://www.youtube.com/watch?v=apa5fILKGsA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PSV: ‘Spaanse justitie zoekt het zelf maar uit’
Sluiten