Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Sport 28 nov 2016 / 11:20 uur

Poll: Sportman van het Jaar: Max, Michael, of…?

Max Verstappen en Michael van Gerwen beëindigden zondag hun sportjaar 2016. Van Gerwen bereidt zich voor op het WK 2017, Verstappen neemt vakantie en kijkt uit naar het volgende seizoen.

Tijd om de discussie te beginnen! Wie worden er genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar? En wie moet er winnen? Hoe verhoudt die ene winst in een fantastisch seizoen Formule 1 zich tot het winnen van 25 van de 26 grootste darttoernooien in een jaar (Van Gerwen won alleen het WK niet en vestigde met 25 opeenvolgende zeges een record)?

Sport of spel?

Natuurlijk worden ook de sportvrouw en –ploeg van het jaar de volgende maand bekend, maar de mannen zullen door de onwaarschijnlijke prestaties van ‘Max en Michael’ voor de meeste gesprekstof zorgen. Of Michael van Gerwen aan sport doet bijvoorbeeld, of meedoet aan een spel (de eeuwige discussie, terwijl hij zich wezenloos traint).

Poll: Sportman van het Jaar: Max, Michael, of…?
Zo staat Michael van Gerwen wekelijks. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Moet een van de twee grootheden wel winnen? Of gaan we dan te snel voorbij aan windsurfer Dorian van Rijsselberghe, die voor de tweede keer achter elkaar Olympisch kampioen werd? Of de gouden openwaterzwemmer Ferry Weertman, die heerste op de 10 kilometer in Rio?

De Nederlandse wielrenners waren ook niet verkeerd bezig, integendeel. Wout Poels zegevierde grandioos in de klassieker Luik-Basten-Luik en loodste zijn kopman Chris Froome naar Tourwinst. Tom Dumoulin is echt een grote meneer geworden met een zege in de Giro d’Italia (proloog) en twee etappe-overwinningen in de Tour de France.

Schaatsfenomeen

Tot slot werd Sven Kramer voor de achtste keer wereldkampioen schaatsen, toch geen onbelangrijke sport in Nederland. En misschien zijn we nog wel iemand vergeten…

Vind jij dat Van Gerwen of Max Verstappen, die de prijs overigens niet wil hebben maar daar gaat hij niet over, Sportman van het Jaar moet zijn? Vind je dat iemand anders de titel verdient, schrijf het dan hieronder in een reactie.

Reageer op artikel:
Poll: Sportman van het Jaar: Max, Michael, of…?
Sluiten