Sofie Smulders
Sofie Smulders Sport 9 nov 2016 / 22:04 uur

Oranje speelt gelijk tegen de Rode Duivels

Nederland hoopte vanavond in de oefenwedstrijd na negentien jaar eindelijk weer eens een interland te winnen van België. De goal van Davy Klaassen in de 38e minuut was het enige doelpunt van Oranje en helaas moesten ze ook een tegengoal van de Rode Duivels dulden. Eindstand: 1-1.

De oefenwedstrijd tussen Nederland en België in de Amsterdam Arena vanavond was er een vol blessures. Voor Nederland. Niet alleen Stijn Schaars en Vincent Janssen moesten geblesseerd het veld verlaten. Ook Jeremain Lens moest zijn wedstrijd voortijdig beëindigen nadat hij tijdens een sprint naar zijn bovenbeen greep.

Blessures

De reeks blessures is een groot probleem voor Danny Blind met de WK-kwalificatiewedstrijd die Oranje zondag tegen Luxemburg speelt. Naast deze drie nieuwe geblesseerden zitten ook Davy Pröpper, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Rick Karsdorp, Terence Kongolo en Quincy Promes op de bank met blessures. Kevin Strootman is geschorst.

Aan het begin van de wedstrijd werden John Heitinga en Joris Mathijsen uitgezwaaid. Uit handen van technisch directeur van de KNVB Hans van Breukelen ontvingen de oud-internationals allebei een zilveren schaal met daarin hun interlands gegraveerd. „Twee iconen van het Nederlandse voetbal. We willen jullie als Oranjesupporters ontzettend bedanken voor wat jullie voor ons hebben betekend”, aldus Van Breukelen. Er waren woensdagavond ook twee debutanten in het Nederlands elftal: Joshua Brenet en Bart Ramselaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oranje speelt gelijk tegen de Rode Duivels
Sluiten