Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 24 nov 2016 / 12:18 uur

Oranje nu ook gepasseerd door Peru en IJsland

Het Nederlands elftal is weer gezakt op de FIFA-ranglijst. Oranje ging van plek 20 naar plaats 22. De ploeg van bondscoach Danny Blind staat nu achter Peru en IJsland. In augustus stond Nederland op de 26e plaats op de ranglijst en dat is het voorlopige dieptepunt.

Omdat Oranje pas in maart weer een wedstrijd speelt (uit tegen Bulgarije), is het niet ondenkbaar dat de ploeg van Blind de komende maanden nog een paar plaatsen zal moeten inleveren. Argentinië is, ondanks het pak slaag laatst tegen Brazilië, nog steeds de nummer 1 op de FIFA-ranking. Brazilië staat tweede en wereldkampioen Duitsland derde.

Ierland

België zakte ook een plekje. De Rode Duivels gingen van 4 naar plek 5. Vlak achter Nederland staat Ierland, dat maar liefst tien plekken steeg van 33 naar 23. Hieronder de top tien plus Oranje.

1. Argentinië

2. Brazilië

3. Duitsland

4. Chili

5. België

6. Colombia

7. Frankrijk

8. Portugal

9. Uruguay

10. Spanje

22. Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oranje nu ook gepasseerd door Peru en IJsland
Sluiten