Johan van Boven
Johan van Boven Sport 9 nov 2016 / 10:41 uur

Dankzij Nike verdient Ronaldo 82 euro per minuut

In financieel opzicht is het op z’n zachtst gezegd een prettige week voor Cristiano Ronaldo. Eerst tekende hij een nieuwe verbintenis bij zijn club Real Madrid die hem geen windeieren legt en nu heeft ook zijn kledingsponsor Nike hem een nieuw contract voorgeschoteld.

Rekenmachine

De overeenkomst voor ‘de rest van zijn leven’ levert hem maar liefst 24 miljoen dollar per jaar op, een slordige 21.658.695 euro. Een forse verbetering ten opzichte van zijn vorige contract bij de Amerikaanse sportkledingfabrikant. Dat leverde hem iets meer dan 15 miljoen euro per jaar op. Bij dat soort bedragen worden altijd gelijk de rekenmachines uit de kast getrokken om te berekenen wat Ronaldo per maand, dag, uur, minuut en seconde verdient.

View this post on Instagram

Bom dia 👍

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Voordat we dat doen, pakken we eerst nog even zijn nieuwe contract bij Real Madrid erbij. Dat komt dicht in de buurt van de Nike-deal: 21.150.720 euro per jaar. Bij elkaar opgeteld komt zijn jaarsalaris op basis van zijn twee belangrijkste inkomstenbronnen dus op 42.809.415 euro.

Daar gaan we:

  • 3.567.451 euro per maand
  • 118.915 euro per dag
  • 4.954 euro per uur
  • 82 euro per minuut
  • 1,4 euro per seconde

Afgelopen zomer werd Ronaldo door Forbes uitgeroepen tot rijkste atleet ter wereld. Nooit eerder lukte het een voetballer om bovenaan die lijst van het Amerikaanse tijdschrift te eindigen. Met maar liefst 77 miljoen euro was de Portugees de onbetwiste nummer 1 op de lijst met rijkste sporters.

View this post on Instagram

👍👌

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Want hij verdient natuurlijk niet alleen geld bij Real Madrid en Nike. Hij is ook het gezicht van bijvoorbeeld Armani, Emirates en Coca-Cola. En dat zijn alleen nog de bekendste merken waar hij zijn naam aan heeft verbonden. Bovendien heeft hij ook nog eens zijn eigen kledingmerk en hotelketen, waarmee de nodige centen worden binnen geharkt.

Gezien zijn nieuwe contracten bij zijn club en Nike wordt het voor andere sporters een bijna onmogelijke opgave om Ronaldo de komende jaren van de geldtroon te stoten. Niet in de laatste plaats omdat hij nu een contract voor het leven heeft bij Nike. Als de nu 31-jarige aanvaller nog 50 jaar in leven blijft, loopt het totaalbedrag op tot boven een miljard euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dankzij Nike verdient Ronaldo 82 euro per minuut
Sluiten