Daisy Heyer
Daisy Heyer Sport 13 nov 2016 / 20:32 uur

Max Verstappen derde in regenachtige GP Brazilië

Max Verstappen is zondag derde geworden op de Grand Prix van Brazilië in de Formule 1. Lewis Hamilton heeft de wedstrijd gewonnen.

De race ging niet zonder slag of stoot. Vooral de enorme plensbuien maakten het de coureurs lastig. De GP werd meerdere keren stilgelegd, onder andere na een crash van Kimi Räikkönen die door de regenval in de 20e ronde weg glibberde. Ook werd de race tijdelijk stopgezet omdat het door de regenval te gevaarlijk werd voor de coureurs.

Inhaalacties

Lewis Hamilton wist de gehele race aan kop te blijven. Max Verstappen vertoonde meerdere malen spectaculaire inhaalacties en wist het zelfs even heel spannend te maken door de tweede plaats bezet te houden. Terwijl hij die plek had raakte hij zelfs nog in de slip, maar wist zich te herpakken.

Een bandenwissel zorgde er uiteindelijk voor dat Verstappen zijn positie verloor en moest werken aan een inhaalrace. Toen Verstappen na een tweede bandenwissel op een zestiende plek belandde, leek het praktisch onmogelijk de schade in te halen. Niets blijkt echter onmogelijk als je Max Verstappen bent: hij kreeg het voor elkaar om dankzij vele fenomenale inhaalacties toch als derde op het podium terecht te komen. De Duitse Nico Rosberg eindigde als tweede.

BBC

De journalisten van de BBC zijn zo onder de indruk van onze Max, dat ze hem een tweet sturen met een duidelijke boodschap: ‘Verbazingwekkend’. En zo is het maar net.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Max Verstappen derde in regenachtige GP Brazilië
Sluiten