Wouter van Loon
Wouter van Loon Sport 21 nov 2016 / 09:30 uur

Man richt snipervizier op Ronaldo en co

Het is doodeenvoudig om een aanslag te plegen op de sterren van Real Madrid. Dat wilde Santiago Sánchez Ramírez aantonen toen hij foto’s nam van hoe hij een vizier op het hoofd van Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema zette. Ook voormalig coach Carlo Ancelotti en voorzitter Florentino Perez kregen een sniper op hun hoofd.

Vanuit een busje

Dat schrijft de Spaanse krant El Confidential. Toen Real Madrid over de acties van Ramírez hoorde, schakelde de voetbalclub de politie in. De man werd daarop opgepakt, en nam meerdere harde schijven en computers in beslag. Daarop stonden foto’s van andere beroemdheden en sporters met een vizier op hun hoofd.

De foto’s zijn genomen bij het trainingscomplex van Real Madrid. Ramírez claimt dat hij niet alleen het vizier op de hoofden van de Madrileense supersterren heeft gericht, maar ook het bijbehorende scherpschuttersgeweer. Hij werkte vanuit een busje – hij schoof een raampje open en richtte vandaar uit het geweer. De foto’s daarvan zijn in handen van El Confidential.

Ook koning op de korrel

Het is niet voor het eerst dat Ramírez toeslaat. Hij richtte eerder ook al een vizier op leden van het Spaanse koninklijke huis – waaronder de koning zelf – en de regering. Hij wilde daarmee aantonen hoe slecht de beveiliging geregeld is.

„Ik kon Ronaldo en Perez vermoorden”, claimde Ramírez in de rechtszaal. „Daarmee heb ik aangetoond dat er grote beveiligingslekken zijn voor zowel de spelers als de fans.” Hij stelt dat hij geen kwaad in de zin had, maar alleen heeft willen aantonen hoe makkelijk het is om een aanslag te plegen. Het OM heeft desondanks 9 jaar celstraf geëist vanwege illegaal wapenbezit.

Reageer op artikel:
Man richt snipervizier op Ronaldo en co
Sluiten