Johan van Boven
Johan van Boven Sport 22 nov 2016 / 09:51 uur

Lachende Fransen waren extra motivatie voor Ronaldo

De spelers van Frankrijk hebben vlak voor de EK-finale tegen Portugal hun eigen graf gegraven. Tijdens de warming-up waren ze veel te vrolijk, ontspannen en zelfverzekerd, vertelt Cristiano Ronaldo in een interview met France Football.

Motivatie

„De Fransen dachten dat ze gemakkelijk zouden winnen”, aldus de captain van de Europees kampioen. „Dat gevoel kregen we in ieder geval, ze waren een beetje te ontspannen tijdens de warming-up. Ze lachten erg veel. Je mag natuurlijk lachen, maar ze leken enorm tevreden en straalden een bepaalde zelfverzekerdheid uit. Als aanvoerder heb ik daar gebruik van gemaakt om mijn ploeggenoten te motiveren.”

In het interview vertelt Ronaldo ook dat hij tijdens zijn vakantie in Miami Antoine Griezmann tegenkwam. „Dat was in een restaurant, waar hij aan het eten was met zijn verloofde. Hij kwam naar mijn tafel toe en zei met een veelbetekenende glimlach: ‘Cristiano, ik haat jou!’.”

Ronaldo stond zelf slechts 25 minuten op het veld in Parijs, omdat hij geblesseerd het veld moest verlaten. Uiteraard was de vreugde om de eindoverwinning er niet minder om.

Dat bleek wel na zijn speech in de kleedkamer na de finale:

https://www.youtube.com/watch?v=geredU6mFNY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lachende Fransen waren extra motivatie voor Ronaldo
Sluiten