Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 6 nov 2016 / 18:50 uur

Klaassen: Kan niet voorstellen dat ik dit zou doen

Ajax is na het 2-2 gelijkspel zondagmiddag in Alkmaar tegen AZ al vijftien wedstrijden op rij ongeslagen in drie verschillende competities. De achterstand op koploper Feyenoord is nog maar twee puntjes, maar toch rommelt het weer ouderwets binnen de selectie van de Amsterdammers.

Trainer Peter Bosz moest sinds zijn aanstelling deze zomer een tijdje puzzelen, maar heeft de afgelopen weken zijn elftal langzaam op de rails gekregen. Dat ging niet zonder slag of stoot en verschillende basisspelers verloren hun plek.

Spanningen

Anwar El Ghazi, Nemanja Gudelj, Riechedly Bazoer, Jairo Riedewald en Kenny Tete, jongens die al voor hun land mochten uitkomen, moesten opeens genoegen nemen met een plek op de bank. Dat leverde uiteraard spanningen op. Tete liet zich al eens negatief uit over de Ajax-supporters en het management van Bazoer schermde direct met interesse van enkele Europese topclubs.

Bizar

Maar El Ghazi was de eerste die echt knapte. Na een aanvaring met Bosz werd de buitenspeler een maand uit de selectie gezet. Dit weekeinde kwam vervolgens de bizarre mededeling van Gudelj. De Serviër verklaarde dat hij het niet langer kon opbrengen om wissel te staan.

Sfeer

Zo wordt de sfeer bij Ajax, ondank een uitstekende serie, bepaald door negatieve elementen in de selectie „Oh, de sfeer wordt daar niet door bepaald hoor”, reageert aanvoerder Davy Klaassen fel na afloop van het duel met AZ. „De sfeer is gewoon prima. Het is even vervelend als er zoiets gebeurt en er wordt veel naar gevraagd, zoals nu. Maar wij willen gewoon lekker voetballen.”

Onrust

Ook het feit dat Ajax zondagmiddag onnodig twee punten liet liggen, komt volgens Klaassen niet door de relletjes binnen de selectie. „Nee, dit puntenverlies heeft niets met de onrust te maken. Natuurlijk is het vervelend. We hebben er ook over gesproken met elkaar en de trainer heeft zijn zegje gedaan. Daarmee is het voor ons afgesloten, want wij moeten verder. Degenen die niet meewillen, blijven dan achter. Wij zullen toch iedere week moeten voetballen.”

Niet opbrengen

Klaassen houdt zich duidelijk in als hij over de muitende Gudelj spreekt, maar de lichaamstaal van de aanvoerder geeft aan hoe hij over de actie van de Serviër denkt. „Als hij dat niet kan opbrengen dan is het zijn goed recht om dat eerlijk te zeggen. Of dat zijn einde bij Ajax is?”, herhaalt hij de vraag. „Daar ga ik niet over. Maar ik heb liever dat hij dit eerlijk zegt, dan dat hij alles gaat lopen verzieken en er met de pet naar gaat gooien. Als je geen onderdeel van het team wilt zijn, tja dan houdt het op. Het hoort gewoon bij voetbal. Soms beland je op de bank. Maar dit is zijn keuze en ik vind het moeilijk om in zijn hoofd te kijken. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit zou doen wat Gudelj nu heeft gedaan, maar ja ik heb nog nooit in zo’n situatie gezeten.”

Sneeuwbaleffect

Klaassen is totaal niet bevreesd voor een sneeuwbaleffect. De middenvelder is er niet bang voor dat nu ook Tete, Bazoer en Riedewald gaan muiten. „Ik kan me niet voorstellen dat andere jongens er op zitten te wachten om ook uit de selectie gekegeld te worden. Misschien dat er een paar spelers weg willen, dat kan en dat is ook niet echt bevorderlijk voor het team. Maar geloof me ze willen echt niet uit de selectie gezet worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Klaassen: Kan niet voorstellen dat ik dit zou doen
Sluiten