Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 21 nov 2016 / 21:05 uur

Feyenoord mikt op 2018 met nieuw trainingscomplex

Feyenoord zal slechts nog anderhalf jaar op Varkenoord trainen. De Rotterdamse club is achter de schermen namelijk hard bezig om een nieuw trainingscomplex te realiseren, dat laat algemeen directeur Eric Gudde weten in gesprek met Feyenoord Magazine.

‘Topsportklimaat nodig’

Volgens Gudde zijn er gewoonweg enkele verbeteringen nodig, wil Feyenoord de lat voor zichzelf hoger kunnen leggen. ,,Als je wilt presteren, heb je een topsportklimaat nodig. Zo’n topsportklimaat zit voor een deel in de faciliteiten. De spelers van het eerste elftal moeten op dit moment een vierbaansweg oversteken om op het trainingsveld te komen. Dan kun je niet zeggen dat onze faciliteiten op dit moment op topsportniveau zijn."

Het huidige nieuwe complex zou gebouwd moeten worden op het terrein van de ten gronde gegane amateurclub VV Hillesluis. Deze ligt een stuk verder van de Kuip af, dan Varkenoord. Tegenwoordig kleden de spelers zich gewoon nog om bij de Kuip voor ze trainen. Dat zal vanaf dan vermoedelijk niet meer gebeuren.

Afgekeken van Bayern

Het ontwerp van het complex is ondertussen zo goed als af. Er moeten twee velden komen, een aparte strook voor de warming-up en een apart veldje voor keeperstrainingen. Feyenoord keek voordat het zelf ging ontwerpen in de keuken bij Bayern München, Manchester City, Tottenham Hotspur, Benfica en FC Porto. Verder werd er overlegd met de huidige spelersgroep en de technische staf.

Projectmanager Alain Kooiman hoopt snel stappen te kunnen zetten. „In het eerste kwartaal van 2017 hopen we partijen te vinden die ons gaan helpen om het complex te realiseren. In het tweede kwartaal van volgend jaar kunnen we dan starten met de uitvoering."

Overigens zou dit niet alleen een verhuizing betekenen voor de A-selectie van Feyenoord. Ook de jeugdspelers en de amateurtak zullen vanaf het seizoen 2018/19 op een andere plek gaan trainen.

De Nieuwe Kuip

Naast een nieuw trainingscomplex wordt er bij Feyenoord al jaren gediscussieerd over de bouw van een nieuw stadion. Het project de ‘Nieuwe Kuip’ startte al in 2006, maar nog altijd is er geen definitieve beslissing genomen. Zodoende blijft de club gewoon lekker in de oude Kuip voetballen.

Overigens heeft ook de bouw van het trainingscomplex flink wat achterstand opgelopen. Begin vorig jaar zei Gudde namelijk nog dit: ,, We willen dat er in 2016, als de sportcampus van de gemeente Rotterdam klaar moet zijn, ook een nieuwe trainingsaccommodatie voor heel Feyenoord ligt”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feyenoord mikt op 2018 met nieuw trainingscomplex
Sluiten