Johan van Boven
Johan van Boven Sport 24 nov 2016 / 06:40 uur

Eljero Elia vindt Old Trafford een ‘creepy’ stadion

Heel af en toe scrollt Eljero Elia in het videoalbum van zijn telefoon terug naar 11 januari 2015. Op die zondag maakte hij zijn debuut in de Premier League, de mooiste competitie ter wereld. En dan ook nog eens in een van de imposantste stadions die het voetbal rijk is: Old Trafford. Ronald Koeman had de aanvaller op huurbasis van Werder Bremen naar Southampton gehaald om zijn voetballeven een nieuwe impuls te geven.

„Ik vind het nog steeds mooi om die beelden te zien”, zegt de aanvaller van Feyenoord, de club waarmee hij donderdagavond in de Europa League terugkeert naar het stadion dat veel voor hem betekent. „Ik ben nog steeds trots op dat moment. Wie wil er nou niet in de Premier League spelen?”

Vol gas

Zijn eerste wedstrijd voor Southampton duurde een uur. Elia werd bij een 0-0 stand vervangen door Dusan Tadic, weet hij nog goed. „Graziano Pellè schoot op doel en Tadic tikte de rebound goed binnen. Het was ongelooflijk mooi om zo’n wedstrijd te winnen. In aanloop naar het duel was ik geen moment nerveus, dat ben ik nooit. Ik wilde gewoon mijn visitekaartje afgeven en dat heb ik gedaan. De trainer had tegen mij gezegd dat ik ervoor moest zorgen dat de mensen met mij zouden weglopen. Hij gaf mij de kans, dus gaf ik vol gas. Dat was een goede basis voor de rest van het seizoen.”

Het bezoek aan Old Trafford maakte ook op een andere manier indruk op Elia. „Het stadion is een beetje creepy. Old Trafford is echt heel groot, donker en imponerend. En het veld is ook nog eens erg groot. Maar het is natuurlijk een schitterende plek om te voetballen. Ga maar na welke grote spelers daar allemaal hebben rondgelopen. Normaal gesproken zie je zo’n stadion alleen op tv, maar nu gaat een aantal spelers het van dichtbij meemaken. Ik ben benieuwd hoe de jongens daarop reageren. Veel zeg ik er niet over tegen de jonge jongens. Het enige advies dat ik kan geven: niet bang zijn en gewoon voetballen!”

De wedstrijd in De Kuip tegen Manchester United moest Elia aan zich voorbij laten gaan vanwege zijn schouderblessure. Vanaf de tribune zag hij Feyenoord stunten, dankzij een doelpunt van Tonny Vilhena. Dat de man van de assist, Nicolai Jørgensen, buitenspel stond was de assistent-scheidsrechter ontgaan. „Ik ging uit mijn dak. Niet alleen toen we tien minuten voor tijd scoorden, maar ook toen er in de laatste seconden nog een bal van de doellijn werd gehaald. Ik zit dan echt als een supporter op de tribune.”

Vanavond staat hij te trappelen om weer voor een sensatie te zorgen. Bij een Rotterdamse zege in Manchester wordt Europese overwintering veiliggesteld en is de ploeg van José Mourinho uitgeschakeld. Dat laatste is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk met spelers als Zlatan Ibrahimovic, Juan Mata en Wayne Rooney in de gelederen.

„De ploeg is groeiende”, ziet Elia. „Er wordt veel aan het team gesleuteld en uiteindelijk zullen ze er weer staan en gaan ze jaren domineren in de Premier League. Alleen hoop ik dat ze tegen ons niet top zijn, haha. Wij gaan sowieso voor winst, maar zij zijn natuurlijk de favoriet.”

Memphis

Over de vraag waarop hij zich het meest verheugt bij zijn terugkeer op Old Trafford, hoeft Elia geen seconde na te denken. „Ik wil tegen Memphis te spelen, dat is nog nooit eerder gebeurd. Bij het Nederlands elftal heeft hij bewezen dat hij nog altijd kan voetballen. Nu hoop ik dat hij ook bij United een kans krijgt.”

Elia kijkt nog af en toe naar deze beelden:

https://www.youtube.com/watch?v=WI7HmwoAH38

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eljero Elia vindt Old Trafford een ‘creepy’ stadion
Sluiten