Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 14 nov 2016 / 16:30 uur

Dzeko zet tegenstander in onderbroek en krijgt rood

Het WK-kwalificatieduel tussen Griekenland en Bosnië was er niet een dat de boeken in gaat om zijn hoogstaand voetbal. Wel om het hoge aantal kaarten. Tien keer werd er geel getrokken nog eens twee keer rood, maar de opmerkelijkste kaart was zonder enige twijfel voor Edin Dzeko.

De topspits van de Bosniërs werd bij een 0-1 voorsprong omvergelopen door tegenstander Sokratis Papastathopoulos. De Griekse verdediger probeerde vervolgens snel de bal af te pakken en klemde Dzeko vervolgens vast tussen zijn benen. De aanvaller reageerde door het broekje van zijn tegenstander naar beneden te trekken.

Beide vechtersbazen kregen uiteindelijk geel, maar omdat Dzeko eerder al een kaart had gehad, mocht hij inrukken. Hierdoor werd het op het veld weer tien tegen tien, want de Grieken hadden even ervoor een rode kaart gehad. In de slotminuut maakte het thuisland vervolgens 1-1, waardoor het voor Dzeko toch wel een extreem dure gele kaart bleek. Bij winst was Bosnië namelijk op gelijke hoogte gekomen, nu blijft het gat drie punten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dzeko zet tegenstander in onderbroek en krijgt rood
Sluiten