Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 14 nov 2016 / 20:50 uur

‘Dumoulin kan de Tour winnen, maar niet in 2017’

De hele Nederlandse sportwereld geniet op dit moment van Max Verstappen, maar Tom Dumoulin heeft ondanks wat tegenslag hier en daar ook een goed jaar achter de rug. De Limburger was de eerste Nederlander in vijftien jaar die twee ritten won in de Ronde van Frankrijk, hij won een tijdrit in de Giro en pakte zilver op de Olympische Spelen. Als klap op de vuurpijl werd hij uitgeroepen tot Nederlands wielrenner van het jaar.

Volgens kenner José de Cauwer (Belgisch wielercommentator, oud-bondscoach, -ploegleider en -wielrenner) zal de tijdritspecialist in de toekomst nog eens de Tour de France winnen. Volgens hem heeft Dumoulin daarin meer kansen dan de andere Nederlandse klassementsrenners van het moment. „Misschien dat de Tour van 2017 wat minder geschikt is voor Dumoulin, maar in de toekomst moet het mogelijk zijn”, zo zegt hij in gesprek met Wieler Revue.

Parcours

De weinige tijdritkilometers in de editie van 2017 zijn niet in het voordeel van Dumoulin. „Natuurlijk moet het parcours hem dan wel een beetje liggen, maar als hij er alles voor kan doen en laten dan zie ik hem ertoe in staat.”

Verder moet Dumoulin zich vooral op de Ronde van Frankrijk blijven richten volgens De Cauwer. „Qua klimwerk is die toch minder steil en spectaculair dan een Ronde van Italië of Spanje.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Dumoulin kan de Tour winnen, maar niet in 2017’
Sluiten