Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 18 nov 2016 / 11:36 uur

Dominerend jeugdelftal Genk rekent op de training

Ze versloegen al de jeugd van PSV, Arsenal, Hamburger SV en Barcelona en als het aan hen ligt, stopt het daar niet. Bij KRC Genk hebben ze namelijk een aparte trainingsmethode toegepast bij het elftal met spelers tot 13 jaar oud. Het oplossen van rekensommen tijdens de trainingen slaat behoorlijk goed aan.

Michel Bruyninckx ontwikkelde de trainingsmethode die hij zelf cogi-training noemt. „Je moet uiteindelijk al je technische vaardigheden kunnen uitvoeren zonder na te denken”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. Door de uitvoering ervan te combineren met eenvoudige rekensommen of getallen, neemt een speler ze makkelijk in zich op, zo is zijn redenering.

Inmiddels maakt niet alleen de jeugd van Genk er gebruik van. Onder anderen Dries Mertens (oud-PSV) en Sven Kums (oud-sc Heerenveen) werken ermee, waardoor Bruyninckx zijn trainingen langzaam ook in het buitenland lijkt te gaan slijten. Zo werkt hij al met AC Milan. „En nu zijn er andere clubs aan het bijkomen. We hebben voorstellen uit Italië, ik ben recent bij Celtic geweest, maar ook Kansas City uit de Verenigde Staten wil het overnemen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dominerend jeugdelftal Genk rekent op de training
Sluiten