Wouter van Loon
Wouter van Loon Sport 28 nov 2016 / 08:20 uur

Boze Sjaak Swart belt commentator tijdens wedstrijd

78 jaar is Sjaak Swart inmiddels, maar ‘mister Ajax’ is nog altijd bloedfanatiek. Dat gaat zelfs zo ver, dat als hij het niet eens is met de commentator van dienst, hij de telefoon oppakt en de betreffende verslaggever nog tijdens de wedstrijd belt.

Geen strafschop

Het overkwam Leo Driessen, die zondag het commentaar verzorgde bij de wedstrijd SC Heerenveen-Ajax. In die wedstrijd ging Ajax-speler Davy Klaassen onderuit in het strafschopgebied. Een schwalbe, zo oordeelde scheidsrechter Danny Makkelie, en hij gaf een gele kaart aan Klaassen.

Leo Driessen vond het wat overdreven om een gele kaart te geven, maar was het eens met de scheidsrechter: „Klaassen zweeft te duidelijk de zestien in”, zei hij in zijn verslag (zie video onder). Tot grote opwinding van Swart, die nog tijdens de wedstrijd Driessen belde om hem op zijn nummer te zetten, zo stelt de commentator in zijn column op de site van RTL.

https://www.youtube.com/watch?v=HpefTACbFqc

Anti-Ajax

Die heeft zijn telefoon op stil staan als hij verslag doet, en dus sprak de boze Swart zijn voicemail in. „Hé Leo, je neemt niet op”, zo tekent Driessen de voicemail op. „Hé, zag je dat niet, hoe kom je er nou bij dat dat geen penalty was? En dan ook nog eens geel geven aan Davy voor een schwalbe. Laat me niet lachen!”

Vervolgens moest de scheidsrechter het ontgelden. „Die scheids, hoe heet-ie eigenlijk, die kan er dus helemaal niets van, die moeten ze…”, aldus Swart, waarbij de laatste woorden door Driessen zijn gecensureerd. „En dan wil jij ook nog eens Sinkgraven een tweede gele kaart aansmeren, je bent al net zo erg als die spelers van Heerenveen, stelletje… Man, man, man, dat Heerenveen was toch nergens, we hadden met 6-1 moeten winnen. Maar die scheids was al weer net zo anti-Ajax als alle andere scheidsrechters. Altijd fluiten ze tegen ons… Nou, de groeten.”

‘Begin nooit over de scheids’

Driessen stelt dat het niet de eerste keer was dat Swart hem belde. „Als ik commentaar geef bij een wedstrijd van zijn Ajax en het is spannend, dan is de kans groot dat ik tijdens de wedstrijd door Sjaak gebeld word”, schrijft de commentator. „Als Sjaak belt tijdens een wedstrijd van Ajax kun je er gif op innemen dat het gaat over de scheidsrechter.”

Swart is volgens de commentator „een icoon”, „een fijne vent” en „een geweldige rechtsbuiten”. „Maar als je het gezellig wilt houden, begin dan nooit over scheidsrechters…”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boze Sjaak Swart belt commentator tijdens wedstrijd
Sluiten