Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 17 nov 2016 / 12:33 uur

Backpacker reist 67 uur om wedstrijd te zien van PSV

Een mooi verhaal uit Brabant, of moeten we zeggen Australië? Backpacker Jeton Bierens uit Eersel zit Down Under, maar gaat twee keer de halve wereld overvliegen om PSV te zien. Bierens vliegt volgende week namelijk vanuit Australië heen en weer naar Spanje voor de Champions Leaguewedstrijd van zijn club tegen Atlético. Totale reistijd voor anderhalf uur PSV: 67 uur.

‘Raar plan’

„Je moet er iets voor over hebben”, zegt de 21-jarige Bierens in het Eindhovens Dagblad. „Het is één van mijn raarste plannen. Het idee om op en neer naar Spanje te vliegen, ontstond in een opwelling. Twee vrienden lieten weten dat ze vanuit Nederland naar de wedstrijd zouden gaan. Ik was jaloers, wilde erbij zijn en heb op één avond besloten ook te gaan.”

Bijna de wereld rond

De Brabander is ongeveer 1000 euro kwijt aan de vliegtickets. „Veel geld, maar ik ben blij dat ik ga. De sfeer bij Europese uitwedstrijden is waanzinnig.” Zaterdagmiddag stapt Bierens in Townsville op het vliegtuig om via Brisbane en Dubai dertig uur later in Madrid te landen. De terugweg duurt nog zeven uur langer omdat vluchten minder goed op elkaar aansluiten. Precies een week later denkt de backpacker terug te zijn in Townsville met ruim 32.000 reiskilometers op de teller. Op 8000 kilometer na de wereld rond.

Meloenenkwekerij

Bierens verblijft al twee maanden in Down Under voor een werkvakantie, die in totaal acht maanden duurt. „Momenteel werkt hij op een meloenenkwekerij”, zegt zijn moeder Anita Rijken tegen Omroep Brabant. „Elke dag om 05.00 uur opstaan. Vanwege de hitte beginnen ze al vroeg met werken. Het is er nu 38 graden. Jeton bezoekt regelmatig uitwedstrijden van PSV, ook in het buitenland. Zijn vrienden wilden nooit mee naar het buitenland. Toen hij hoorde dat ze kaartjes voor de wedstrijd in Madrid hadden bemachtigd, besloot hij om ook naar de wedstrijd te gaan. Zijn baas verklaarde hem voor gek.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Backpacker reist 67 uur om wedstrijd te zien van PSV
Sluiten