Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 8 nov 2016 / 15:21 uur

Al dagen een enorme Dolberg-hype in Denemarken

Rond Ajaxrevelatie Kasper Dolberg is in zijn geboorteland een ware hype ontstaan. De 19-jarige spits van de Amsterdammers gaat de komende dagen zijn debuut maken voor de Deense nationale ploeg. Vrijdag staat het WK-kwalificatieduel met Kazachstan op het programma. Dinsdag is vervolgens het oefenduel met Tsjechië.

Bondscoach Age Hareide zei maandag tegen het Deense Tispbladet dat hij de Ajacied sowieso gaat opstellen. „Misschien is het een beetje vroeg om de druk op een jonge jongen zo groot te maken. Maar hij krijgt speeltijd”, aldus Hareide. „Het zal echter niet vanaf het begin zijn.”

Bij Ajax heeft Dolberg zich bliksemsnel ontwikkeld. Vooral zijn acties in de Klassieker tegen Feyenoord en in het Europa League-duel met Celta de Vigo waren voor veel kenners de bevestiging dat de Deen een wereldspits in de dop is. En dan te denken dat dit talent alleen kon doorstoten naar het eerste elftal na de verrassend lucratieve transfer van Arek Milik afgelopen zomer naar Napoli.

In Denemarken is het nieuws dat er een nieuwe topper is opgestaan met gejuich ontvangen. De Deense ploeg is de WK-kwalificatie in Groep E dramatisch begonnen met drie punten uit drie duels. Daarom heeft de Deense pers zich nu massaal op Dolberg gestort. De kranten stonden de afgelopen dagen vol met grote koppen over het supertalent.

Naakte vrouw

De mooiste kop stond in BT Sporten en kwam van oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson. Het gaat over het feit dat Dolberg zo’n bizar koele kikker is: ‘Je kan een naakte vrouw voor zijn neus zetten en dan reageert hij nog niet’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Al dagen een enorme Dolberg-hype in Denemarken
Sluiten