Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 28 okt 2016 / 12:25 uur

‘Wil de dopingcontroleur soms ook met me naar bed?’

Bij het vak topsporter horen onvermijdelijk dopingcontroles, dat weet Lara Gut ook. Het werd de skiester alleen iets te gortig, toen ze donderdagmorgen voor de tweede keer in tien uur tijd bezoek kreeg van de controleur.

De Zwitserse had woensdagavond om 22.00 uur al een controle ondergaan, maar werd de ochtend erop om 08.00 uur wakker gebeld voor een nieuwe test. Gut vond deze snelle opvolging iets te veel van het goede, zo blijkt wel uit haar reactie op Twitter. „Laat het me maar weten als jullie volgende keer ook met mij naar bed willen”, zo schreef ze op het sociale medium.

https://twitter.com/i/status/791525425285586944

De 25-jarige Gut is al sinds haar zestiende professioneel skiester en won twee jaar terug op de Olympische Spelen brons op het onderdeel afdaling. Vorig seizoen legde ze beslag op de algehele wereldbeker en ook in het nieuwe jaar is ze goed begonnen: ze won de eerste wereldbekerwedstrijd op het onderdeel reuzenslalom met het grootste verschil in twaalf jaar tijd.

https://www.instagram.com/p/BIPDmuYgezE/

https://www.instagram.com/p/9kueBqyqfG/

Meerdere klachten

Overigens is Gut niet de eerste sporter die klaagt over dopingcontroles die elkaar snel opvolgen. Ook oud-wielrenner Andy Schleck moest ooit twee keer een plasje plegen in zeer korte tijd. „Er zat tussen de controles slechts één uur tijd. Jullie moeten beter communiceren, want dit getuigt van geen respect richting de renner.”

Gianni Meersman (ook wielrenner) maakte twee jaar terug ook iets aparts mee. Bij zijn huis belden twee dopingcontroleurs uit Denemarken aan, die hem vroegen waar in de buurt ze een hotel konden vinden. De Belg hielp de twee vervolgens aan een kamer, niet ver van zijn huis. De volgende ochtend om 6.00 uur ging de deurbel. „Ik was verbaasd toen ik dezelfde controleurs weer voor mijn deur zag staan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Wil de dopingcontroleur soms ook met me naar bed?’
Sluiten