Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 25 okt 2016 / 12:24 uur

Wesley Sneijder heeft sinterklaasboek geschreven

Ooit een echte ‘Wesley Sneijder’ in je boekenkast willen hebben? Dat kan vanaf 16 november, want dan ligt De strijd om de Scoorsteen in de boekhandel. De speler van Galatasaray en Oranje is de eerste voetballer en sporter die een sinterklaasboek op zijn naam zet. Carry Slee, Kim van Kooten, Paul van Loon, Herman van Veen, Paul de Leeuw, Susan Smit, Youp van ‘t Hek, Martine Bijl, Carice van Houten, Ivo Niehe, Najib Amhali, prinses Laurentien, Johnny de Mol, Winston Gerschtanowitz en Halina Reijn gingen hem voor.

Heel vereerd

„Ik heb schrijven altijd leuk gevonden”, aldus Sneijder tegen ANP. „Als kleine jongen had ik twee passies: voetballen én schrijven. Ik vond het op school ook nooit erg om opstellen en verslagen te maken. De lat ligt hoog, maar ik ben heel vereerd dat ze mij hiervoor gevraagd hebben. Voor kinderen schrijven is het mooiste dat er is. Ik heb de kans gekregen om mijn fantasie de vrije loop te laten gaan en ik hoop dat als de kinderen dit boek lezen hun fantasie geprikkeld wordt.”

Een van de drie

De illustraties in Sneijders boek zijn gemaakt door de Fransman Benjamin Chaud, bekend van zijn prentenboek Wat me nu toch Gebeurde op weg naar School. Sneijder is een van de drie bekende Nederlanders die dit jaar een sinterklaasboek hebben geschreven. Binnenkort wordt bekendgemaakt wie de tweede en derde schrijvers zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Wesley Sneijder heeft sinterklaasboek geschreven
Sluiten