Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 31 okt 2016 / 19:32 uur

Twee jaar cel dreigt voor voetballer na Cantona-trap

De emoties liepen afgelopen weekend enorm hoog op bij Sebastián Pol. De aanvalsleider van de Chileense eersteklasser Audax Italiano ging na een 4-1 nederlaag tegen Universidad Catolica compleet door het lint. Het was zelfs zo erg dat hij nu een celstraf van twee jaar riskeert.

Pol kon een provocerende supporter niet langer verdragen en klom op de boarding om de supporter een trap te geven. Hoewel de man niet gewond raakte, bracht de spits de nacht door in de cel. De voetbalbond heeft hem een voorlopige schorsing van twintig dagen opgelegd.

https://www.youtube.com/watch?v=3FQEMIi0DLw

Maar het kan nog erger worden. De Argentijn wordt beschuldigd van geweldpleging in een sportstadion en riskeert twee jaar gevangenisstraf.

Excuses

Of het helpt is nog onduidelijk, maar Pol heeft in de media wel al zijn excuus aangeboden. „Ik betreur ten zeerste wat er is gebeurd. Ik wil me bij die supporter verontschuldigen. Ik wilde hem niet raken, het was enkel de bedoeling hem af te schrikken.”

Cantona

De actie wordt door de kenners al veelvuldig vergeleken met die van Eric Cantona (foto). De roemruchte middenvelder beging in 1995 een gelijkaardige actie tijdens een uitwedstrijd bij Crystal Palace. De Fransman van Manchester United werd toen voor negen maanden geschorst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Twee jaar cel dreigt voor voetballer na Cantona-trap
Sluiten