Sofie Smulders
Sofie Smulders Sport 15 okt 2016 / 16:45 uur

Stekelenburg toont zich de grote held van Everton

Maarten Stekelenburg is voor eventjes uitgeroepen tot de held van voetbalclub Everton in Liverpool. De Nederlandse keeper stopte twee penalty’s voor zijn ploeg in een belangrijke wedstrijd in de Britse Premier League.

Two penalties, two saves. Well done, Maarten Stekelenburg! 👏🏼

Gepostet von Everton Football Club am Samstag, 15. Oktober 2016

De wedstrijd die Everton tegen Manchester City speelde, had heel anders kunnen aflopen. Het werd uiteindelijk 1-1, maar dat had gemakkelijk 1-3 kunnen worden.

In de eerste helft was het een strafschop van de Belg Kevin De Bruyne die Stekelenburg tegen wist te houden. City kreeg nog een kans vanaf elf meter, die door Sergio Agüero benut had moeten worden, maar ook hiertegen kreeg ‘Steek’ een vuist. Nolito wist uiteindelijk alsnog te scoren voor Manchester City, en werkte daarmee de voorsprong van Everton (door Lukaku) weg.

Op internet werd het optreden van Stekelenburg flink gevierd. Op reddit werd een ‘Marry Me Maarten Stekelenburg’ aangemaakt en ook op Twitter was er niets dan lof voor de Nederlandse doelman.

https://twitter.com/i/status/787314690061893633

Stekelenburg

Maarten Stekelenburg begon zijn carrière bij Ajax, waar hij in de jeugdopleiding zat. In 2004 maakte hij zijn debuut bij het Nederlands elftal, waarvoor hij nog steeds in actie komt. Hij werd door Danny Blind meerdere malen verkozen boven Jeroen Zoet, maar niet iedereen is het daarmee eens.

Afgelopen maandag 10 oktober stond hij voor Oranje tussen de palen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Het werd 0-1 en Stekelenburg nam de schuld voor die ene tegengoal op zich. „Hij was houdbaar en het was een zwabberbal. Ik moet hem hebben en ik heb hem niet. Het is gewoon een fout, klaar”, verklaarde hij tegenover de NOS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stekelenburg toont zich de grote held van Everton
Sluiten