Jordy Kruse
Jordy Kruse Sport 15 okt 2016 / 11:49 uur

Steilste piste van Europa open in Zoetermeer

Het is een speciale dag voor SnowWorld in Zoetermeer. Men opent daar namelijk de nieuwe, verlengde piste. De piste heeft een hellingspercentage van 21 procent en is 305 meter lang. Het is de steilste indoor piste van Europa.

De bouw van de gigantische piste ging niet zonder slag of stoot. Een groep mensen, verenigd in kwaliteitsteam Buytenpark, maakte lang bezwaar tegen de bouw. Volgens hen zou de piste een directe bedreiging vormen voor de flora en fauna in het natuurgebied. Ook zou het bouwwerk leiden tot ‘ernstige horizonvervuiling’.

In april kreeg SnowWorld na jaren groen licht. Het beroep van kwaliteitsteam Buytenpark werk ongegrond verklaard en het bedrijf kreeg haar gewenste bouwvergunning. Men stampte de piste vervolgens in recordtijd uit de grond. De bouw kostte 10 miljoen euro.

Trots

Oprichter en eigenaar van SnowWorld Koos Hendriks is trots. Al moet er nog wel wat gebeuren. „De binnenkant is helemaal klaar. Net als de 80 meter hoge uitkijktoren ernaast, die ook als nooduitgang dient. Aan het einde van dit jaar moet ook de afwerking aan de buitenkant met zonnepanelen klaar zijn”, zegt hij tegenover RTL.

De feestelijke opening wordt zaterdag gedaan door gouden medaille winnaars Nicolien Sauerbreij en Biban Mentel. „We verwachten zeker 3000 mensen. Het wordt een kleine chaos. Maar dat hebben we graag.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steilste piste van Europa open in Zoetermeer
Sluiten