Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 7 okt 2016 / 07:25 uur

Speler faket blessure om aan politie te ontkomen

Als je speelt in de Premier League bij West Ham United en Everton, dan hoef je niet te klagen over geld. Toch kampt Enner Valencia met een alimentatieschuld van 15.000 euro, die hij vooralsnog weigert te betalen.

De Ecuadoriaan heeft het geluk dat als hij in Engeland voetbalt, de autoriteiten van zijn land hem weinig kunnen maken. Dat ligt echter net even anders als hij terugkeert in zijn eigen land voor interlands. Tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Ecuador tegen Chili was politie aanwezig om hem direct na de wedstrijd in te rekenen.

Escaperoute

De aanvaller had het in de smiezen en dacht een mooie escape in gedachten te hebben. Met nog een kleine tien minuten te spelen en een veilige 3-0 voorsprong, liet Valencia zich geblesseerd van het veld rijden in een golfkarretje. De agenten hadden het echter in de smiezen en zetten de achtervolging in.

Hoewel de oplossing van Valencia zeker creatief valt te noemen, werd hij niet beloond voor zijn actie. Nog voor het karretje de ambulance had bereikt, vatte de politie hem in de kraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Speler faket blessure om aan politie te ontkomen
Sluiten