Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 4 okt 2016 / 13:44 uur

Sjarapova mag in april 2017 weer de baan op

Het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) heeft de schorsing van Maria Sjarapova teruggebracht van twee jaar naar vijftien maanden. De Russische tennisster mag daarom op 26 april 2017 weer in actie komen.

De schorsing van Sjarapova was het gevolg van haar dopingbekentenis in maart van dit jaar. Op een persconferentie liet ze weten positief te zijn getest op het middel meldonium bij een dopingcontrole tijdens de Australian Open in januari. Later zouden er nog veel meer sporters (voornamelijk Russen) betrapt worden op dat middel.

1 januari

Meldonium staat sinds 1 januari van dit jaar op de lijst met verboden middelen, omdat het het uithoudingsvermogen bevordert. Sjarapova erkende dat ze het medicijn op doktersadvies al tien jaar gebruikte. Ze zei niet op de hoogte te zijn geweest van het feit dat het wereldantidopingagentschap WADA het middel recent op de dopinglijst had gezet.

CAS

De tennisfederatie ITF schorste haar in eerste instantie voor twee jaar met terugwerkende kracht, waardoor ze tot en met 25 januari 2018 zou moeten toekijken. De Russin was het daar niet mee eens en vocht haar schorsing aan bij het internationale sporttribunaal CAS. Met succes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sjarapova mag in april 2017 weer de baan op
Sluiten