Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 6 okt 2016 / 10:20 uur

RVP krijgt prijs voor mooiste goal in Premier League

Eindelijk weer een succesje voor Robin van Persie. Sinds zijn transfer van Manchester United naar het Turkse Fenerbahçe viel er nog weinig te juichen voor de Nederlandse aanvaller. Maar woensdag werd de oud-Feyenoorder even in het zonnetje gezet op het gala ‘The Legends of Football’ in Londen.

Op het gala, dat ter ere van het 25 jarig bestaan van de Premier League werd georganiseerd, kreeg Van Persie de prijs voor het mooiste doelpunt in de Premier League. Zijn beroemde volley voor Manchester United in het duel met Aston Villa uit 2013 werd door zijn collega’s gekozen tot het winnende doelpunt.

https://www.youtube.com/watch?v=SHkEngoWgoU

Aan de verkiezing mochten alleen voormalige Premier League-spelers meedoen die minstens honderd doelpunten hadden gemaakt in de Premier League. Daardoor viel bijvoorbeeld Dennis Bergkamp af. The Non-Flying Dutchman maakte namelijk 87 treffers in de Premier League. Ook Thierry Henry was niet van de partij, maar die was aan het werk als assistent van de Rode Duivels.

Trots

Het zeer selecte gezelschap van voormalige topscorers bestond uit: Ryan Giggs, Dion Dublin, Alan Shearer, Jimmy Floyd Hasselbaink, Matt Le Tissier, Michael Owen, Les Ferdinand, Emile Heskey en Van Persie. De Nederlander was trots op zijn award.

Zwaar

„Het was bijna onmogelijk om uit al deze doelpunten een winnaar te kiezen”, zei RVP. „Al deze spelers hebben prachtige doelpunten gemaakt. Maar ik vind het een grote eer dat mijn treffer is gekozen. Het is de zwaarste competitie in de wereld.”

Goede doel

Op het gala werd ook geld ingezameld voor het goede doel Nordoff Robins. De organisatie kreeg 100.000 pond (115.000 euro) van de Premier League en ook winnaar Van Persie trok zijn portemonnee. De 33-jarige aanvaller doneerde 20.000 pond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RVP krijgt prijs voor mooiste goal in Premier League
Sluiten