Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 19 okt 2016 / 10:30 uur

Poolse relschoppers vallen politie in Madrid aan

Madrid leek wel een slagveld voorafgaand aan de Champions Leaguwedstrijd Real Madrid-Legia Warschau (5-1). Ruim 4.000 Poolse fans, waaronder veel ultra’s, hielden op een schandalige manier huis in de Spaanse hoofdstad.

Harde confrontaties

Vooral in de buurt van Estadio Bernabeu liep het helemaal uit de klauwen en kwam het tot verscheidene harde confrontaties tussen de Poolse relschoppers en de politie.

https://www.youtube.com/watch?v=FxVF68VBxCw

Omsingeld

Zo werd een aantal agenten in een park omsingeld. Twee politiemannen werden tegen de grond gewerkt en getrapt. Verschillende relschoppers zijn inmiddels opgepakt en kunnen een fikse straf verwachten.

https://www.youtube.com/watch?v=WH547D4GmZs

Zonder publiek

Overigens speelt Legia Warschau de return op 2 november tegen Real Madrid zonder publiek. De UEFA legde de sanctie eind september op na incidenten met Poolse supporters tijdens de wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Na die wedstrijd, door Legia Warschau met 0-6 verloren, had de UEFA een disciplinair onderzoek opgestart wegens racistisch gedrag van supporters. Er werden ook vuurpijlen afgestoken en projectielen op het veld gegooid. Daarnaast kreeg de Poolse probleemclub een boete van 80.000 euro opgelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Poolse relschoppers vallen politie in Madrid aan
Sluiten