Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 13 okt 2016 / 12:31 uur

Nick Kyrgios: ‘game, set and match’ voor 2016

Nick Kyrgios moet waarschijnlijk zwaar boeten voor zijn beschamende optreden in de tweede ronde van de Shanghai Masters. De 21-jarige Australiër had tegen de Duitse Mischa Zverev totaal geen zin en liet de partij binnen 48 minuten opzichtig lopen: 6-3, 6-1.

Dit tot grote irritatie van de umpire en de toeschouwers. Met beide ging Kyrgios heftig in discussie. De Australiër liet zich vooral tegen het publiek helemaal gaan. „Als je zo goed bent in tennis, waarom sta je dan niet hier?", zei hij tegen een verbaasde tennisfan. „Waarom doe je niet mee aan de tour? Ik ben jou niets verschuldigd. Het is mijn keuze. Als het je niet bevalt, heb je pech. Ik heb je niet gevraagd om te komen, ga dan weg."

Wawrinka

Ook tegen de umpire toonde de jongeling zich volkomen respectloos. De ATP is inmiddels een onderzoek gestart. De kans op een zware schorsing is groot. Kyrgios werd eerder al eens 28 dagen geschorst nadat hij tijdens een partij tegenstander Stan Wawrinka tot op het bot had beledigd, door te stellen dat een tennisvriend van hem naar bed was geweest met de vriendin van Wawrinka.

2016

Op Twitter liet Kyrgios weten spijt te hebben van zijn actie. Dat zal niet voldoende zijn om een nieuwe schorsing te voorkomen. De nummer 14 van de wereld, die vorige week nog zijn beste resultaat ooit haalde door de Tokio Masters te winnen, wordt zo goed als zeker de rest van 2016 geschorst. Daarmee wordt het een kostbare uitbarsting van de tennisprof.

UPDATE: De ATP houdt het verrassend alleen bij een boete. Nick Kyrgios moet 16,500 dollar betalen, maar wordt niet geschorst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nick Kyrgios: ‘game, set and match’ voor 2016
Sluiten