Puck Roest
Puck Roest Sport 4 okt 2016 / 15:18 uur

Nederlandse Bart is wereldkampioen freerunning

Van het ene naar het andere gebouw springen terwijl je allerlei acrobatische en gymnastische oefeningen doet. Dat is freerunning. De Brabantse Bart van der Linden werd afgelopen weekend officieus wereldkampioen op het Griekse eiland Santorini.

View this post on Instagram

Having a quick session while exploring Santorini! 🇬🇷☀️🏝🎥 @gilesvisive @lynn_jung #thebartlife #TMPST #theBartbarian

A post shared by Bart van der Linden (@thebartlife) on

Aan de wedstrijd, beter bekend als Red Bull Art of Motion, deden atleten uit dertien verschillende landen mee. Ze werden aangemoedigd door honderden mensen terwijl ze van het ene naar het andere witte huisje sprongen.

Van der Linden kreeg 383 van de 500 punten en veroverde hiermee het goud. „Het was heel moeilijk om me voor dit evenement te plaatsen. Er zijn zoveel goede atleten met zoveel mooie moves. Ik zei tegen mezelf: blijf je eigen ding doen. En nu ben ik eerste. Ik ben de gelukkigste man op aarde”, zei Van der Linden direct nadat hij de wedstrijd had gewonnen.

In 2013 nam Van der Linden voor het eerst deel aan de wedstrijd van Red Bull. Door een val wist hij destijds geen finaleplek te veroveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse Bart is wereldkampioen freerunning
Sluiten