Johan van Boven
Johan van Boven Sport 2 okt 2016

Max Verstappen tweede in spectaculaire GP Maleisië

Max Verstappen is in de GP van Maleisië op de tweede plaats geëindigd. De Grand Prix op het circuit van Sepang verliep uitermate spectaculair. De Nederlandse coureur vocht tot en met de laatste ronde voor de eindzege, maar Daniel Ricciardo, zijn teamgenoot van Red Bull, bleef hem voor.

De twee vielen elkaar na de finish in de armen. Even daarvoor zei de Australiër over de boordradio: „We hadden een beetje geluk, maar we hebben het verdiend. Whoe! Ik kan wel een drankje gebruiken, nu!” Een deel van zijn champagne goot hij in een van zijn schoenen om vervolgens Verstappen en Nico Rosberg een slokje te laten nemen.

Schuld

De Duitser maakte het podium dus compleet. Diens teammaat Lewis Hamilton had lang de beste papieren voor de eindzege, maar hij viel met brand in de motor uit. Ook Sebastian Vettel haalde de eindstreep niet. Hij gaf de schuld aan Verstappen dat hij naast de baan belandde.

De Duitser van Ferrari sprak al snel met reporters na zijn crash met Rosberg in de eerste bocht van de race op het circuit van Sepang en zei dat de Nederlander van Red Bull hem afsneed. „Ik reed naast hem in de bocht en hij sneed me af. Rosberg treft geen enkele blaam, maar met Verstappen in de race weet je inmiddels dat hij altijd bewegingen maakt”, zei de viervoudig wereldkampioen, die vorig jaar nog de race in Maleisië won.

Vettel hintte met zijn uitleg naar de kritiek die Verstappen dit seizoen al vaker kreeg op zijn rijgedrag. Hij zou volgens sommige van zijn concurrenten in de Formule 1 vaak te agressief inhalen en afhouden.Het was echter de Duitser die na de start in de eerste bocht met zijn Ferrari de Mercedes van Rosberg ramde. Vettel viel uit met een kapotte voorkant. Kampioenschapsleider Rosberg spinde door de botsing en raakte achterop in het veld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Max Verstappen tweede in spectaculaire GP Maleisië
Sluiten