Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 25 okt 2016 / 12:40 uur

Krankzinnige vechtpartij in het Roemeense voetbal

In het Nederlandse voetbal hoeven er maar twee plastic bekertjes het veld opgegooid te worden en de scheidsrechter staakt geschrokken de wedstrijd, maar in Roemenië zijn de arbiters minder voorzichtig. Zo ontaardde een duel in de vierde divisie tussen AS Olanesti en Foresta Malaia in een even massale als schandalige vechtpartij.

De scheids had alle reden om het duel te staken, maar deed dat niet. Opvallend, maar nu kunnen we ruim zeven minuten ‘genieten’ van slaande, schoppende en wegrennende idioten. Sommigen met een lekker buikje (zonder shirt) en allemaal lopen ze te klagen bij de arme arbiter. Ondertussen kijken de hooguit 20 toeschouwers verbijsterd en apathisch toe.

Vlag

Ook de vrouwelijke grensrechter moet het ontgelden. Mooi is het moment dat de vrouwelijke grensrechter, op het moment dat de vechtpartij op het hoogtepunt is en iedereen met iedereen op de vuist lijkt te gaan, resoluut haar vlag omhoog steekt en houdt. Oh ja, er werden, als we goed geteld hebben, vijf rode kaarten uitgedeeld en Olanesti won met 4-2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Krankzinnige vechtpartij in het Roemeense voetbal
Sluiten