Jordy Kruse
Jordy Kruse Sport 4 okt 2016 / 17:56 uur

Guardiola sluit internet op trainingscomplex af

Voetballers moeten gefocust zijn en kunnen daarom geen afleiding gebruiken, vindt coach Pep Guardiola. De manager van Manchester City heeft daarom maatregelen genomen. Zijn spelers kunnen op het trainingscomplex van de club niet meer twitteren, facebooken en whatsappen.

Guardiola heeft er namelijk voor gezorgd dat het internet op grote delen van het trainingscentrum niet meer werkt. Met de maatregelen hoopt de coach dat de spelers onderling een hechtere band met elkaar krijgen en directer gaan communiceren.

Het is de bedoeling dat de spelers wat meer met elkaar gaan praten. „Hij dwingt ons om samen te ontbijten en te lunchen”, zegt reserveaanvoerder Pablo Zabaleta tegenover The Guardian. „Het internet ligt eruit, we zijn volledig afgesloten van de buitenwereld.”

Niet alleen op het gebied van sociale interactie heeft Guardiola maatregelen genomen. De trainer vindt ook dat profs een beetje gezond moeten zijn, daarom heeft hij pizza afgeschaft en worden spelers die te zwaar zijn buiten de selectie gelaten.

Reageer op artikel:
Guardiola sluit internet op trainingscomplex af
Sluiten