Johan van Boven
Johan van Boven Sport 23 okt 2016 / 14:24 uur

Ajax bezorgt Feyenoord eerste puntenverlies

Ajax had zondagmiddag in De Kuip 55 minuten lang nauwelijks iets in te brengen tegen Feyenoord, maar de Amsterdammers kwamen wel op voorsprong. Na een slim passje van Hakim Ziyech bleef spits Kasper Dolberg uiterst koel toen hij oog in oog kwam te staan met Brad Jones. De Deen wipte de bal vakkundig over de doelman van de Rotterdammers heen.

Feyenoord kreeg in de eerste helft een handvol mogelijkheden om zelf de score te openen. Bilal Basacikoglu, Eric Botteghin, Dirk Kuyt en Jens Toornstra hielpen hun kansen echter om zeep.

Onder druk

Na de 0-1 van Ajax moest de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met nóg meer druk naar voren gaan spelen om de gelijkmaker te forceren. Maar Feyenoord was duidelijk van slag door de tegentreffer en kon de aartsrivaal niet meer onder druk zetten zoals in de eerste helft.

In de laatste vijf minuten van de Klassieker werd de thuisploeg alsnog beloond voor het overwicht in de wedstrijd. Het was aanvoerder Dirk Kuyt die na een voorzet van invaller Eljero Elia het stadion liet ontploffen van vreugde.

Het is voor de eerste keer dit seizoen dat Feyenoord punten morst. Door de remise blijft de voorsprong van de koploper op Ajax vijf punten. PSV staat op de derde plaats met zeven punten minder dan de ploeg uit de Maasstad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajax bezorgt Feyenoord eerste puntenverlies
Sluiten