Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 17 okt 2016 / 21:00 uur

Engelse voetbalklassieker eindigt onbeslist

Over zes dagen is het tijd voor de Klassieker: Feyenoord – Ajax. In Engeland zijn ze iets eerder met hun grootste rivalenstrijd. Maandagavond was Anfield Road het strijdtoneel van Liverpool – Manchester United.

Slecht Liverpool

In een vrij saaie eerste helft hadden de bezoekers, met Daley Blind in de basis, de overhand. Dat kwam overigens vooral door een slordig spelend Liverpool dat de bal amper in de ploeg kon houden. Na een half uur lukte dat de formatie van Jürrgen Klopp iets beter, maar tot grote kansen leidde het niet.

Na rust was de eerste kans nog voor Zlatan Ibrahimovic, maar daarna was het alleen maar Liverpool dat de klok sloeg. David de Gea hield de The Red Devils op de been met uitstekende reddingen. Eerst op een schot van Emre Can en daarna op een afstandspegel van Phillippe Coutinho. Tegen het einde bleek uiteindelijk geen van beide ploegen nog in staat om een zege af te dwingen.

Gemiste kans

Door het gelijkspel laat Liverpool de kans liggen om samen met Manchester City en Arsenal aan kop te komen. Manchester United blijft zevende.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Engelse voetbalklassieker eindigt onbeslist
Sluiten